
Chystáte se vyrazit na výlet do přírody? Pokud budete mít cestu kolem Velkých Karlovic, zastavte se za občerstvením v tamním Bistru Razula. Výdejní okénko je otevřené denně od 8 do 18 hodin a nabízí spoustu specialit s sebou, od května i s atraktivní novinkou.
Bývalý ski bufet u sjezdovky Razula a cyklostezky Bečva láká čím dál víc lidí návštěvníků. O přípravu jídel se totiž začali starat kuchaři blízkého hotelu Lanterna a ti kompletně proměnili nabídku jídel. „Denně pečeme šest druhů pizzy, děláme burgery s trhaným masem, grilovaná žebra a sýry, plněné tortilly, borůvkové knedlíky, nechybí frgály a další dobroty. Nově od května začneme péct jehněčí kolínko, které k nám vozí farma Rudimov,“ říká šéfkuchař Bistra Razula Josef Tydlačka.
Bistro zatím funguje „jen“ prostřednictvím výdejního okénka. Po uvolnění aktuálních omezení si tu ale budete moci posedět i uvnitř nebo na kryté terase, využít ohniště a herní zónu s pískovištěm či půjčovnou sportovního vybavení. U Bistra Razula také začíná oblíbená turistická trasa „Hledej poklad na Razule“, na které děti plní jednoduché úkoly a po návratu se získaným číselným kódem otevřou schránku s pokladem (instrukce jsou zdarma k vyzvednutí v bistru). Od léta se chystá i nová Stezka portáše Maliny. Více: www.valachy.cz
Tip: Letní kempy a kurzy pečení pizzy
Hledáte program pro děti na letní prázdniny? U Bistra Razula se budou v létě konat jednodenní i vícedenní příměstské kempy s pestrým programem a pod vedením zkušených instruktorů Resortu Valachy. Příjem přihlášek byl právě zahájen na www.valachy.cz
Stejně jako loni se chystají i kurzy pečení pizzy pro děti pod vedením šéfkuchaře Josefa Tydlačky (na fotu s pizzou). (pr)


