Rožnov pokračuje v projektu posílení zdravé stravy ve školních jídelnách. Po loňských bezmasých recepturách se chce radnice s mateřskými a základními školami dohodnout na receptech z regionálních a sezonních potravin.
V roce 2016 spustila rožnovská radnice projekt posílení zdravé stravy ve školních jídelnách. „Cílem je nabídnout dětem moderní, zdravou, ale i chutnou stravu. Loni jsme se zaměřili na bezmasé recepty a děti ve všech městem zřízených základních a mateřských školách měly k obědu jednotné menu. Tvořila jej dýňová polévka s popcornem, kterou doplnil bulgur se zeleninou, quinoou a chia semínky a tofu zapečené se sýrem. Jako moučník pak bylo pro děti připraveno fazolové brownies,” uvedl místostarosta Jan Kučera s tím, že: „Ze všech receptů, které nám školní jídelny poslaly, jsme udělali také kuchařku. Ta se prodávala i do dalších krajů a díky velkému zájmu jsme museli udělat i její dotisk.“
Radnice chce proto v úspěšném projektu pokračovat také letos. „Opět jsme se setkali s vedoucími školních jídelen a dohodli se na dalším kole osvěty ve zdravém stravování. Letos chceme zdůraznit význam regionálních a sezonních potravin, což je trend, protože to co roste tady a teď má samozřejmě vyšší nutriční hodnoty,“ uvedl Kučera a pokračoval: „Jsme dohodnuti, že nám školní jídelny opět pošlou recepty na jídla z regionálních a sezónních potravin. My z nich uděláme kuchařku a 15. března se potkáme podruhé, abychom se dohodli, který recept budeme ve všech školních jídelnách vařit. Jednotné menu budou mít děti k dispozici v druhé polovině května. Počítáme i s tím, že u škol, které nabízí dvě jídla, se budou vařit dva recepty tak, aby strávníci měli na výběr.” Novinkou by letos měla být i přednáška pro kuchařky, vedoucí školních jídelen a veřejnost. Rodiče se tak mohou dozvědět více o moderních trendech zdravé stravy pro děti.